Drämde till rivalen med femetta

Efter ett bottennapp och en knapp seger mot Åby/ Tjureda i bandyallsvenskan under helgerna kom så en efterlängtad storseger för Frillesås, det hemma på Sjöaremossen i derbyt mot den forna storklubben IFK Kungälv under onsdagen.

Det är nya tider inom bandyn. För bara några år sedan var IFK Kungälv ett lag i elitserien, nu ligger de på nedflyttningsplats i allsvenskan. Istället är det serieledarna Frillesås som går som tåget.

I onsdagens match på Sjöaremossen var det den gamla IFK-liraren Fredrik Brandin som såg till att ge sina flammor ledningen i efter drygt tio minuters spel. Adrian Emretsson stänkte sedan in tvåan sju minuter senare. Men trots en stabil öppning var segern aldrig glasklar. Kungälv reducerade, men Adrian Emretsson fixade 3–1 på straff.

I andra halvleken drabbades Kungälv av ett matchstraff efter en bentackling på Jesper Henriksson i en duell i högerhörnan. Dok fick även Henriksson lämna planen med en förmodad lårkaka.

Trots en man mer på planen rann inte matchen iväg i den andra halvleken som många trott. Ett mål var av Fredrik Brandin och Adrian Emretsson gjorde att serieledarna ändå kunde ta hem segern med 5–1 inför ögonen på 450 åskådare.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar