Dramatiskt när Aranäs stoppade Tyresö

En reducering för gästerna Tyresö till 29–28 med en dryg minut kvar att spela men Aranäs kunde hålla undan till seger.

Lagen hade följt varandra siffermässigt under i stort sett hela matchen.

När Erik Rudvall satte 28–26 med knappt tre minuter kvar att spela fick Aranäs ett litet övertag men den allsvenska seriejumbon jagade ikapp. Tyresö fick, med 93 sekunder kvar att spela, en straff som Alexander Holm satte till 29–28.

Men närmare än så kom de inte utan det blev slutresultatet.

– Vi gör väl ingen toppinsats men två poäng in på kontot. Det var väl det mest förlösande idag, säger Toni Johansson, chefstränare i Aranäs.

– Vi hade problem hela matchen. Det kändes som att vi fick jaga hela tiden. Det var egentligen först i matchminut 50 som vi verkligen kunde ta tag i matchen.

Hur gick det i bortamatchen mot Tyresö?

– Vi hade problem där också men vi kunde vinna med tre-fyra mål. Tyresö har varit en jobbig motståndare för oss i båda matcherna.

Toni väljer att lyfta fram tre spelare i sitt lag.

– Victor Santos, Erik Rudvall och Tobias Johnsson gör en väldigt bra insats alla tre. De tar tag i saker själva och gör många bra prestationer som gör att vi vinner matchen, säger Toni.

Trion svarade också för 17 av lagets 29 mål det vill säga lite mer än hälften av målen.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@kungsbackaposten.se

Handboll

Allsvenskan herrar

Aranäs-Tyresö

29–28 (13–14)

Målskyttar Aranäs: Victor Santos 7, Tobias Johnsson 5, Erik Rudvall 5, Martin Mårtensson 4, Rasmus Thorbjörnsson 4, Andreas Lorentzon 2 och Mark Malmberg 2.