”Det var en riktig krigarmatch”

En efterlängtad men också en smula väntad seger. För om det var någon gång som Frillesås skulle kunna vinna, så var det på onsdagskvällen mot Falu BS.

I en målsnål tillställning inför 403 personer vann Frillesås till slut i bandyns elitserie med 3–2 över bottenkollegan där Fredrik Brandin i hemmalaget med ett mål i varje halvlek visade vägen.

I tabellen förändrade det inte mycket mer än att nykomlingen FBK kröp närmare dito bandysällskapet från Dalarna och är nu bara en poäng efter.

Det var svåra yttre förhållanden på Sjöaremossen med snöblandat regn och dimma.

– Det var en riktig krigarmatch. Som det ska vara, menar Mattias Johansson, assisterande tränare i FBK.

Närmare var också vad Falu BS kröp i matchen. Frillesås hade ledningen med 3–0 men när gästerna reducerade till såväl 3–1 som 3–2 under den sista kvarten blev det nervöst.

– Vi har ju varit ganska pressade att ta poäng och då blev det onödigt nervigt, menar Mattias.

– Fram till 3–0 hade vi god koll men så kom de tillbaka. De är bra på att kämpa till slutet och de är en tuff motståndare.

Cirka 90 sekunder in på extratid gjorde Frillesås målvakt Jacob Hugoh en räddning.

Av det svettigare slaget eller en i mängden?

– Den kändes svettig då men de hade också en hörna. Det är mest då man mår dåligt. Då vill man bara blunda oavsett om man är på bänken eller mållinjen. Men vi redde ut det till slut, säger Mattias.

Med tanke på att båda lagen är nykomlingar och att båda ligger på elitseriens nedre halva var det i den här matchen som Frillesås hade möjlighet att vinna.

– Vi har ju stört en del lag, framför allt på hemmaplan, men de här matcherna (mot Falu BS) är de där vi borde ta poäng, om man får uttrycka sig så, säger Mattias.

– Vi förlorade med uddamålet borta. Då tyckte vi att vi var värda en poäng. Idag var det vår tur och jag tycker att resultatet speglar matchbilden.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@kungsbackaposten.se

Fakta

Elitserien bandy

Frillesås-Falu BS

3–2 (2–0)

Mål FBK: Fredrik Brandin 2 och Johan Grahn