Därför lämnar tränaren KDFF

Kaoset i Kungsbacka DFF fortsätter. Nu lämnar huvudtränaren Jamal El Moussaoui sitt uppdrag.

– Det blev ohållbart, säger han till KP.

KDFF ligger tvåa i Elitettan och på uppflyttningsplats till Damallsvenskan. Laget har bärgat 30 poäng på 13 omgångar och endast inkasserat en förlust under vårsäsongen. Men i klubben är det kaos. Ekonomin hackar betänkligt där spelare och ledares löner har ställts in och damklubben behöver få in en halv miljon kronor fram till årsskiftet för att överleva.

Läs mer: Ekonomisk kris i KDFF

Nu lämnar dessutom tränaren Jamal El Moussaoui klubben.

– Alla som vet hur det har legat till är inte förvånade. Jag har haft ett omöjligt uppdrag där jag jobbat heltid vid sidan av fotbollen och sedan försökt att driva spelare och lag i en elitettanklubb vid sidan av det. Det blev ohållbart, säger tränaren.

Redan i början av året fick han reda på att pengarna i klubben var slut. Men han valde att jobba gratis och ville lägga en grund för tjejerna att stå på.

– Nu vill klubben att jag ska fortsätta och bita ihop men det fungerar inte längre, inte på elitnivå. Det känns trist för jag vill vara i Kungsbacka DFF och jobba långsiktigt med klubben.

Pressen och stressen under vårsäsongen var tillslut nära att knäcka honom.

– Jag måste tänka på min hälsa. Jag har familj och små barn och tillslut blev jag bara frustrerad och irriterad på allting. Det gick ut över både spelare, arbetskamrater och familj. Jag måste tacka min fru som har stöttat fantastiskt genom en svår tid.

Framför allt ville Jamal El Moussaoui ha tid att utveckla spelare och klubb på strategisk nivå. Det gick inte under rådande omständigheter.

– När vi kliver upp i allsvenskan ska vi vara redo, då ska vi stanna där. På den här nivån behöver man tränare på heltid. Tjejerna är så fokuserade och träningsvilliga och vill ständigt utvecklas. Jag lider med dem när de inte får bättre förutsättningar men hoppas de kan fortsätta flyga under hösten. Det är ett starkt gäng och grunden är lagd.

Spelaren Andrea Thorisson Diaz är en av de offensiva krafterna i laget som har levererat under vårsäsongen. Nu har hon två veckors semester och hoppas att klubben snabbt hittar en ny tränare.

– Våra assisterande tränare Alan (Wandi) och Robban (Sjökvist) stannar som det verkar och det känns väldigt bra, men vi behöver få in en ny huvudtränare. Det är synd att Jamal lämnar men jag förstår honom, han mådde inte riktigt bra och var väldigt stressad av situationen. Klubben har ett ansvar att lösa det här på ett bra sätt, säger Andrea Thorisson Diaz.

Jonas Löfvendahl

redaktion@kungsbackaposten.se