Bosse Melin är pressansvarig för Snötrampet. Orienteringstävlingen hålls för 58:e gången. Arkivfoto

Dags att hitta rätt i skogen

Snön är borta. Då kan Snötrampet bli av. Orienteringstävlingen hålls i år för 58:e gången.

Annandag påsk arrangeras som brukligt Snötrampet i orientering. Några år har den fått göra uppehåll på grund av för mycket snö, men nu är det nästintill barmark.

– Vi har knappt 600 föranmälda löpare och det gör att det pekar på 900–1 000 som står på startlinjen, säger Bosse Melin, pressansvarig för orienteringstävlingen.

Det kan verka många, och det är ju en bra siffra, men då ska man komma ihåg att samma tävling lockade som mest 4 000 personer på början av 1980-talet.

– Men vi är så klart nöjda ändå, intresset för orientering börjar öka igen känns det som.

Amatörer blandas med proffs i tävlingen, som arrangeras av Fjärås AIK och OK Löftan. Till de mer namnkunniga löparna hör Marcus Millegård och norrmannen Eskil Kinneberg. Den sistnämnde är VM-löpare som tävlar för IFK Göteborg. På damsidan hittar vi svenska mästaren, Maria Magnusson och Josefine Tjärnlund, som är med i VM-truppen.

– För den som vill åka och kolla ligger tävlingsplatsen bra till. Det är bara att svänga av motorvägen vid Frillesås och köra mot samhället och svänga av vid Stockens grönsaker, det ligger alldeles bortom Stockens grönsaker, säger Bosse Melin.

Det går att efteranmäla sig ända fram till kvällen på påskafton.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar