Karebys Camilla Johansson kan komma att vända åter till Sunvära. Här är hon tillsammans med pappa Arne, tränare för Kareby. Arkivfoto: Niklas Ohlson

Camilla på väg tillbaka hem?

Snart stundar bandy-VM för Camilla Johansson. Men efter det kan det bli dags att vända åter till moderklubben Sunvära.

– Det är inte omöjligt. Hjärtat finns i Frillesås och Sunvära, säger hon.

Camilla Johansson och Anna Månsson gick i samma klass i Frillesåsskolan. De spelade även bandy ihop i Sunvära. Men efter det splittrades deras vägar. Camilla har varit Kareby trogen och gör i år sin elfte säsong i Kungälvsklubben. Anna å sin sida har varit runt i flera andra klubbar, framförallt i Stockholmsområdet.

Nu är det dags för VM igen.

– Ja, just det, det stämmer. Jag har ingen riktig koll på när det är, men jag har för mig att det är den 7 januari. Du får googla på när det är, säger Camilla Johansson och skrattar.

Hon och Anna träffas inte så ofta nuförtiden, men de gör det när det är landslagssamlingar. Då blir det bland annat snack om saker från förr.

– Vi trivs bra tillsammans och funkar bra ihop. Även om vi inte ses så ofta numer, så vet vi alltid var vi har varandra.

Camilla Johansson var även med förra VM, för två år sedan. Då vann Sverige finalen mot Ryssland med 1–0. Matchens enda mål kom på straff.

– Det brukar stå mellan oss och Ryssland. Tror alla finaler har spelats mellan våra länder. Det var väldigt tajt förra gången och det kommer att bli tufft även denna gång. Ryssland är väldigt duktiga och den klart bästa motståndaren. Det blir tufft att försvara guldet, säger Camilla Johansson.

Hon har de senaste åren sagt att hon tar ett år i taget med Kareby. Camilla arbetar som lantbrukare på familjens gård i Frillesås, hon bor i Göteborg och spelar bandy i Kungälv.

– Tur man har en förstående chef, farsan. Han är ju även en av två huvudtränare i Kareby, säger Camilla och skrattar igen.

På juldagen ska hon vara med på ett träningspass med sin moderklubb, Sunvära, som spelar i allsvenskan. Hon har ganska tät kontakt med föreningen.

– Det ser väldigt bra ut inför framtiden. De har många unga spelare och stor uppslutning på träningarna. Sådant gör att det bådar väldigt gott. Att få folk underifrån att vilja satsa kan vara svårt.

Blir det spel i Sunvära nästa säsong?

– Det är väl inte omöjligt att jag vänder tillbaka. Hjärtat finns i Frillesås och i Sunvära. Vi får väl se när och om jag blir sugen på att dra ner igen, säger Camilla Johansson.

VM i bandy för damer spelas i år i Kina, på naturis på en sjö. Estland och Schweiz debuterar. Det är nionde gången dam-VM i bandy spelas.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se:

FAKTA:

Camilla Johansson.

Ålder: 29.

Yrke: Lantbrukare.

Familj: Sambo med Marcus Hillukkala. Pappa Arne, mamma Karin, bröderna Mattias och Fredrik (spelar i Frillesås).

Bor: Göteborg.

Relaterade artiklar
Fler artiklar