Byxlös blev riksnyhet

När Mikael Andersson kom ut till match hade han bara kalsonger på sig. Den byxlöse fotbollsspelaren i Åsa IF blev en riksnyhet.

– Folk garvar fortfarande åt detta, men jag bjuder på det, säger den tankspridde 34-åringen.

I torsdags mötte Åsa IF Hyltebruk på hemmaplan. Det var i vårens möte de båda lagen emellan som byxfadäsen inträffade. Mikael Andersson var på väg att värma till match när medspelarna upptäckte att han bara hade kalsonger på sig.

– De hojtade och skrattade. Det var bara att vända och dra på sig shortsen, säger Mikael Andersson.

När han kom ut nästa gång saknade han tröja, men hade spelarbyxorna på. Så säger historien i alla fall.

– Nä, det är inte riktigt sant. Historien har förbättrats en aning. Jag tror det är vår assisterande tränare, Daniel Molin Eriksson, som skickat in den till någon radiokanal och spetsat det lite, säger Mikael Andersson.

Sant är att den komiska händelsen nådde ut till fotbollspodden Offside. Sedan har den valsat runt i några av de rikstäckande radiokanalerna.

– Mig gör det ingenting, jag tycker bara att det är kul. Jag är väldigt disträ även om det blivit bättre de senaste åren. Nu har jag barn att ta hand om.

Vad har mer hänt?

– Oj, det är massor. Fotbollsmässigt, när jag spelade i Fjärås, kom jag ibland ut till match med tröjan bakochfram. Någon gång hade jag glömt tröjan helt. Sen har jag glömt nycklar, blivit utelåst. Jag kan inte berätta allt, du hade garvat ihjäl dig, säger Mikael Andersson.

Hur ofta får du höra om ditt byxlösa framträdande?

– Väldigt ofta, men det är bara skoj. Många kompisar lyssnar på de där poddarna och har hört om det. Jag berättade just för en polare som inte hade hört om det. Saken var att jag hade flyttat den dagen och hade fullt upp med det, jag var sen till matchen och sprang ut med bara kallingarna.

Fotbollsmässigt har Mikael Andersson haft stora framgångar. Tillsammans med vännen och lagkamraten Sebastian Fransson har han gått upp tre år i rad. Först med Kungsbacka IF och sedan två år i rad med Åsa IF.

– Vi orkade inte satsa på division tre med Kungsbacka. När det sedan blev aktuellt med Åsa så tänkte jag först lägga av. Jag trodde det skulle komma fem, sex man på träningen, men det har varit helt annorlunda. Det är väldigt seriöst och en stor satsning. Konkurrensen har blivit mycket hårdare och jag är inte given i laget. Fyra matcher i år har jag börjat på bänken, säger Mikael Andersson.

Åsa hänger med i toppen av division fyra och det kan bli division tre nästa år. Hur gör Mikael Andersson då?

– Ja, du. Då orkar jag nog inte köra vidare. Det blir långa resor till bortamatcherna och jag har familj. Men fotbollen är oerhört rolig just nu.

Inte konstigt. I torsdags lekte de svartgula hem en enkel seger mot Hyltebruk. Segersiffrorna stannade vid hela 5–0 sedan exempelvis Linus Månsson gjort två mål.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

FAKTA:

Mikael Andersson.

Ålder: 34.

Bor: Åsa.

Familj: Hustrun Lina Andersson, barnen Meja 2,5 och Viggo, 5.

Yrke: Säljare.

Relaterade artiklar
Fler artiklar