Brons till Kungsbackaåkare i DM

Det var närmare 80 åkare från västra Sverige som i helgen skulle göra upp om mästerskapstitlarna i Kungsbacka ishall och för konståkarna från Kungsbacka Konståkningsklubb gick det riktigt bra.

Tävlingen DM Göteborg och Bäst i väst var ett samarrangemang mellan Kungsbacka Konståkningsklubb och Göteborgs konståkningsförbund som lockade distriktets många Elit- och A åkare. Arrangemanget i Kungsbacka ishall flöt på riktigt bra och publiken kunde njuta av riktigt högklassig konståkning i dagarna två.

Från Kungsbacka KK ställde fyra åkare upp i ungdomsklassen 13 A, Ella Fogelblad, Carolina Ehrenborg, Sonja Lundgren och Tilda Ottosson. Alla åkte de fina program med både svåra hopp och hög nivå på sina piruetter. Allra bäst gick det för Carolina Ehrenborg som slutade 6:a totalt i den tuffa klassen. Vann gjorde Clara Aldergren från GKK.

I seniorklassen gjorde Kungsbackas Jennifer Kvist säsongsbästa efter en tuff höst. Även om det blev några missar på helgens tävling var det ett rejält kliv uppåt och det räckte till en välförtjänt bronsmedalj. Distriktets mästare blev Elin Hallberg från GKK.

Stort grattis säger vi till åkarna och tack till Tony Ellefsen som var Kungsbackaåkarnas coach på plats. Tränaren var mycket nöjd med åkarnas prestationer på hemmaisen och säger att nu ska de tillbaka och finslipa på sina tekniker inför nästa tävling som är redan nu till helgen i Stenungsund. För Kungsbacka Konståkningsklubbs del ser vi fram emot nästa stora arrangemang om två veckor, den internationella stora synkrotävlingen Leon Lurje Trophy i Frölundaborg 26-27 januari.

Cathrine Svensson

Seniorer A

1 Elin Hallberg, Göteborgs Konståkningsklubb 125,60

2 Elina Hagberg, Isdala Konståkningsklubb 91,28

3 Jennifer Kvist, Kungsbacka Konståkningsklubb 88,16

4 Vendela Lundström, Göteborgs Konståkningsklubb 84,24

5 Clara Heller Isdala, Konståkningsklubb 67,01

Ungdom A-13

1 Clara Aldergren Göteborgs Konståkningsklubb 72,76

2 Agnes Ejnarsson Isdala Konståkningsklubb 65,14

3 Julia Chu Lerums Konståkningsklubb 62,07

6 Carolina Ehrenborg Kungsbacka Konståkningsklubb 55,14

16 Sonja Lundgren Kungsbacka Konståkningsklubb 45,86

17 Ella Fogelblad Kungsbacka Konståkningsklubb 44,32

18 Tilda Ottosson Kungsbacka Konståkningsklubb 44,22