Berg – och dalbana för Team Spirit

Stortävlingen Leon Lurje Trophy i Frölundaborg blev både besvikelse och lycka för JVM-hoppet Team Spirit.

Leon Lurje Trophy är Göteborgs stora internationella tävling i synkroniserad konståkning och lockade ett 40-tal lag från Europa, USA, Kanada, Ryssland och Australien.

– Ryssland är jättebra. Ryska lag vann alla klasser de var med i, som vanligt, säger Team Spirits tränare Malin Heidenfors.

Konståkningsklubbarna Mölndals och Kungsbackas samarbete Team Spirit slutade totalt sexa i juniorklassen.

– Det var som en berg- och dalbana. Korta programmet gick inte bra. Vi började skakigt och det höll i sig hela åket tyvärr. Vi låg nia efter korta och det var vi inte nöjda med. Alla kan betydligt mer än så.

Malin Heidenfors ser det som ett bottennapp att ta lärdom av och gå vidare. Och det var precis vad Team Spirit gjorde redan samma helg.

– Vi lyckades ladda om bra till långa programmet. Då var vi som bäst och gjorde ett riktigt bra åk och tog femteplatsen i långa. Allt stämde och vi fick betalt för mycket tekniska saker, som vi inte har fått innan. Det var energi. Vi klättrade förbi flera utländska lag och fick en sjätte plats totalt.

JVM avgörs i Zagreb i mars och Team Spirit är redan klara för att vara med där. Innan dess ska tjejerna åka en stor tävling i Milano i februari. Där väntar ett nytt, oprövat motstånd.

– Kina och Korea har börjat med synkro. De var inte med i Leon Lurje, men vi kommer att möta dem i Milano.

Kungsbackas ungdomslag Team Together slutade nia i sin klass.

Niklas Ohlson

Relaterade artiklar
Fler artiklar