Barbro "Lill-Babs" Svensson är en av många kändisar som brukar ställa upp i Barngolfen. Foto: Susanne Hjalber

Barngolfen flyttar till Kungsbacka

Nästa sommar ska Barngolfen, Sveriges största välgörenhetstävling i golf, spelas på Kungsbacka Golfklubb.

– Väldigt roligt, säger klubbchefen Andri Reumert.

Barngolfen har spelats varje år sedan 2006 för att samla in pengar till barn, unga och familjer som kämpar med olika sjukdomar på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Tävlingen samlar ett stort antal företag, kändisar och proffs som spelar tillsammans och gemensamt engagerar sig för insamlingen.

Hittills har tävlingen spelats på Hills i Mölndal, men nu blir den ambulerande och Kungsbacka Golfklubb blir nästa klubb att stå för värdskapet.

– Det var inga tveksamheter när vi fick frågan. Det är ganska mycket publicitet och uppmärksamhet kring det här och många kändisar är involverade. Och så går ju alla intäkter till ett bra ändamål, säger Andri Reumert.

Stor erfarenhet

Speldatum blir måndagen den18:e juni nästa år. Vilka deltagarna blir är i dagsläget inte klart, men klubbchefen hoppas att bland andra kommunens golfstjärnor, Johan Edfors, Fredrik Jacobsson och Sophie Gustafsson, ska ha möjlighet att ställa upp.

– Det är ett stort uppdrag så det blir en hel del jobb. Men vi har ganska stor erfarenhet av att arrangera tävlingar och vi har haft flera stora genom åren. Vi har alltid många funktionärer som ställer upp ideellt och det här ska bli himla roligt, säger Andri Reumert.

Anledningen till att tävlingen flyttas är att Nordea Masters ska spelas på Hills under 2018.

Grattis till Kungsbacka

– Så vi behöver fokusera på de förberedelser ett så stort arrangemang tar i anspråk. Men vi kommer att finnas med i både tanke och kraft för att arrangemanget ska fortsätta utvecklas och önskar samtidigt Kungsbacka GK grattis och lycka till, säger Mats Sterner på Hills Sport & Golf Club i ett pressmeddelande.

Malin Heidenfors

Relaterade artiklar
Fler artiklar