Bandylirarna hoppas på kyla

Njuter du av det fina sensommarvädret? Det gör inte bandyspelarna i Frillesås på samma sätt. De hoppas på kallare väder.

Den sista i denna månad väntar Frillesås urpremiär i elitserien hemma på Sjöaremossen. Men precis som vanligt blir det en kamp mot klockan för att lyckas få is.

– Om det här fortsätter så är det inte bra. Det behövs fem till sju dagar med ihållande kallare väder. Vindstilla, någon minus på natten, ingen dagsmeja eller regn och blåst. Det får gärna vara någon minusgrad på nätterna, så att man kan bygga mycket is då, säger Fredrik Brorsson, pressansvarig i FBK.

De senaste dagarna har haft temperaturer på strax över 20 grader. Det kommer fortsätta veckan ut och kollar man längre fram blir också en hel del plus.

– Tittar man ut i det här, så ser mörkt ut. Även om det är ljust ute, hehe. De säger att det ska bli kyligare. Men vad innebär det? Vi har en reservarena bokad, men har möjlighet att flytta matchen eftersom vi gärna vill spela premiären hemma på Sjöaremossen, säger Fredrik Brorsson.

Frillesås BK har tillåtelse att börja spola is runt den 20:e oktober. Hemmapremiären mot Motala ska spelas den 31 oktober.

– Det är bara att räkna baklänges från 31:e oktober. Det behövs som sagt 5-7 dagar med lite kyligare väder och snart måste vi fatta ett beslut. Samtidigt är alla medvetna om hur läget är, vi har ett annat klimat här nere.

Sportsligt har Frillesås spelat tämligen få träningsmatcher, det är ett medvetet val.

– Vi föll stort mot Villa, 10-1, men låg under med bara 2-0 i paus. Även i år lär vi bli bättre ju längre serien lider. Efter Villa-matchen studsade vi tillbaka snabbt och förlorade med bara 4-2 mot Vänersborg. Det var en väldigt jämn match som hade kunnat sluta hur som helst. Vi har valt att spela lite färre träningsmatcher, sen får vi se om det är rätt beslut, säger Tobias J Dahl, lagledare i Frillesås.

Nu väntar två träningsmatcher till, Nässjö och Vetlanda, innan premiären borta mot Edsbyn.

– Vi ska inte bli något stryklag, det är vi ganska säkra på att vi ska kunna undvika. Det ser rätt bra ut och stommen är kvar. Än så länge har vi inte heller några skador, säger Tobias J Dahl.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se