Spelande tränaren Mattias Johansson, nummer 20, hade blanka ögon och fällde ett antal tårar när Frillesås bandyhjältar hyllades på torget. Foto: Tobias Sandblom

Bandyfeber råder i iskylan

Halsdukarna är slut. Allt fler väljer att börja med bandy. Över 300 personer trotsade iskylan för att hylla hjältarna.

Det råder bandyfeber i Frillesås.

Sensationellt tog Frillesås BK en plats i nästa års elitserie i bandy. Det firades med pompa och ståt av Kungsbacka kommun på torget i Frillesås i onsdags.

– Vi har märkt av att fler har börjat med bandy och att fler är på väg in. Inom flickbandyn har vi exempelvis 18 nya i år i de yngre åldrarna. Fler har fått upp ögonen för sporten och nu vet fler vad Sjöaremossen är, säger Jörgen Persson, ungdomstränare i FBK.

Under firandet på Kung Frilles torg var det flera som ville köpa klubbens halsdukar. Dels för att freda sig från kylan, men framförallt för att stödja sensationslaget. Mimmi Andréasson, alltiallo i FBK, tvingades dock meddela att de är slut.

– Fler är på väg in så småningom!

Under firandet höll kommunstyrelsens ordförande, Hans Forsberg (M) tal. Det gjorde även fritidsförvaltningens nya chef, Ulrika Granfors. Hon valde att blicka framåt och ser fram emot nästa säsong.

På scen fanns även fritidsnämndens ordförande Peter Söderberg (M). Det var dock ingen självklarhet att han skulle vara på plats. Söderberg är starkt kritiserad på orten efter att han kom med förslaget som i förlängningen hade inneburit att klubben skulle behöva läggas ner. I debatten fällde han också flera nedsättande ord om Frillesås BK.

En källa inom föreningen berättar att FBK vägrade låta Peter Söderberg hålla i firandet.

– Vi är oerhört stolta och glada över att kommunen ville fira oss. Men vi hade inte kunnat gå med på att Peter Söderberg skulle hålla i det. Att stå på en scen med enbart honom skulle kännas helt fel. Nu blev det istället Hans Forsberg och det köpte vi så klart fullt ut, säger en källa inom föreningen.

Frillesås BK:s spelande tränare, Mattias Johansson, höll ett fint tal som blev starkt applåderat. Han hade tårar i ögonen när han tog emot ortsbornas jubel.

– Mina glädjetårar tycks inte ta slut. Vi firade på puben hela laget. Det är kul att den står kvar. Om den har en maxgräns för vad den klarar av så sprängde vi den tio gånger om i lördags, säger Mattias Johansson.

Och tillägger:

– Vi hade kunnat vara en svart fläck i skogen. Men istället är vi en starkt lysande stjärna på västkusten!

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar