Arvid Aronsson går från klarhet till klarhet på hockeyisen. Foto: Idrottsfoto

Arvid Aronsson tar plats i SHL

Hanhalsfostrade Arvid Aronsson tar en plats i Örebros A-trupp som startar SHL i dag lördag, borta mot Luleå.

Hockeybacken lämnade Frölunda Indians J20-lag i vintras för Örebro J20. Nu tar han klivet upp till Örebros A-trupp.

– Jag kommer vara med i laget borta mot Luleå i premiären. Det känns riktigt stort. Min förhoppning för säsongen är att ta en plats bland sju backar i A-laget och fortsätta utvecklas som hockeyspelare, säger Arvid till KP.

19-åringen spelade i Hanhals fram till att han var 15 år. Sedan lämnade han Kungsbackaklubben för spel i Frölundas U-lag. Där vann han SM-guld med U18 men lämnade klubben efter 3,5 år för spel med Örebro J20. Under sommaren tog han klivet upp i A-truppen.

Örebro gör sin femte raka säsong i SHL och är numer ett etablerat elitlag. Hemmahall är Behrn Arena och huvudtränare är Niklas Sundblad.

– Försäsongen har gått riktigt bra. Tränaren ville att vi skulle vara i bra shape så jag gick ner fem kilo under sommaren och har tränat stenhårt. Jag har spelat varje match med A-laget inför säsongen och trivs väldigt bra i klubben.

Tränaren Sundblad förespråkar ett rakt spel, något som passar den unge hockeybacken.

– Vi ska vara ett jobbigt lag att möta. Vi ska vara ettriga och inte söla vid linjerna, vinna alla lösa puckar och spela en snabb hockey. Konstruktivt men rakt. Det passar mig väldigt bra, säger Arvid Aronsson.

Jonas Löfvendahl

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar