Aranäs svit sprack mot Skånela

För ett par månader sedan föll Aranäs stort hemma mot Skånela. Det upprepade sig i lördagens returmöte – hemmalaget besegrade kungsbackalaget med hela 30–21 (15–8).

Sveriges kanske tätaste serie på elitnivå? Handbollsallsvenskan för damer.

– Jag har inte varit med om något liknande och då har jag varit med rätt många år, säger Aranästränaren Magnus Ferdinandsson

En seger kan ta nästan vilket lag som helst in i toppstriden, en förlust så kan man vara inblandat i botten.

– Ja, så är det verkligen. Vi har chansen att både kvala uppåt och nedåt, konstaterar Ferdinandsson.

Därför var mötet mellan tabellsjuan Skåne och åttan Aranäs i den kraftigt haltande tabellen ett oerhört viktigt möte.

Kungsbackalaget reste den närmare 50 mil sträckan till Märsta i Stockholmsområdet med fyra raka matcher utan förlust. Skånela hade i sin tur inte vunnit på de fyra senaste hemmamatcherna.

När matchen var över i Vikingahallen hade två sviter brutits.

– Det är rätt tufft att spela där uppe och det är mycket som ska klaffa. Vi kom inte upp riktigt i nivå helt enkelt, det var för mycket missar och tveksamheter. Så det är klart att vi är besvikna, säger Ferdinandsson.

Det blev egentligen aldrig någon match. Det stod 3–3 efter drygt sex minuters spel. Det var sista gången som Aranäs höll jämna steg med Skånela. Vid ställningen 5–4 tackade hemmalaget för sig och drygade sedan bara ut försprånget. I halvtid skilde det sju bollar mellan lagen, när slutsignalen gick var marginalen nio.

– Vi är nykomlingar och kan inte förvänta oss att vinna varje match. Det var steg bakåt i dag, men det var ingen skam att förlora den här matchen. Nu laddar vi om för torsdagens match mot Torslanda, avslutar Ferdinandsson.

Lars Aronsson

Handboll

Allsvenskan damer

Skånela IF–HK Aranäs 30–21 (15–8)

Mål, Aranäs: Rikke Jensen 6, Johanna Zaman 4, Louise Karlfeldt 3, Matilda Rosblad 3, Tilda Palm 3, Jessica Plain, Lovis Jansson.