Aranäs P 07 gav landslaget en match inför VM

I tron att ha teambuilding och möta Halmstad handbolls P 07-lag åkte Aranäs elvaåringar till Halmstad arena. Efter inmarsch blåstes matchen igång – mot svenska handbollslandslaget.

– En fantastisk upplevelse. Det var verkligen inte vad killarna trodde när vi träffades, säger Jonas Janovsky, en av lagets tränare.

Det var under strikt sekretess som arrangemanget genomfördes. Endast ledarna och en liten grupp föräldrar kände till det egentliga syftet för kvällen när Aranässpelarna satte sig i bussen på väg ner till Halmstad i tisdags. Bakgrunden var följande:

– Vårt lag har sålt biljetter till EM 2020 och gjort det så bra att en landslagsledare ringde upp och bjöd ner oss, fortsätter Janovsky.

Enligt honom ställdes en del frågor varför det var en person som filmade under bussresan.

– Men vi svarade att det var en del i vår teambuilding. Fast egentligen var det för att det framöver ska bli en reklamfilm för landslaget.

Aranässpelarna anlände till en tom Halmstad arena och började med att träna inmarsch för att sedan ställa upp och invänta Halmstad handboll. Trodde de. Men in på planen sprang istället Kim Ekdahl Du Rietz, Kim Andersson, Andreas Nilsson, Mikael Appelgren och de övriga landslagsstjärnorna i VM-truppen som igår spelade den första matchen i mästerskapet mot Egypten.

– Först fick vi spela träningsmatch mot dem, sen fick vi titta på deras träning och så avslutades det hela med att killarna fick ta autografer och bilder tillsammans med landslagsspelarna, säger Jonas Janovsky.

– Det här var en dag alla av oss som var med kommer att minnas.

Martin Björklund

martin.bjorklund@otv.se