Aranäs föll tungt inför storpubliken i Aranäshallen. Arkivfoto: Charlotte Gad

Aranäs illa ute efter rysare

Aranäs föll även i andra kvalmatchen mot Önnered. Efter en tidig ledning för hemmalaget slutade segersiffrorna med 27–24 för gästerna. Nu är Kungsbackalaget en förlust från degradering.

Även ifjol möttes Aranäs och Önnered i kval. Då vann Aranäs med tre raka matcher. Efter två inledande förluster ligger Kungsbackalaget nu under med 2–0 .

I match nummer två, hemma i Aranäshallen, tog Aranäs snabbt ledningen med 3–0 och hade även ledningen med en boll i paus. Men liksom tidigare matcher tappade de vitblå i andra halvlek.

Då punktmarkerade Önnered sexmålsskytten August Wiger, som mer eller mindre raderades ut.

– Vi hade ett visst grepp i första, men Önnered lyfte på mig i andra. Vi fick inte träff på dem och heller inga lätta mål, som Önnered fick. De kontrade in många bollar, säger August Wiger.

Nu väntar ett uppehåll på två veckor innan match nummer tre, som även den spelas i Aranäshallen.

– Det känns skönt med par veckors uppehåll, så att vi hinner analysera våra fel, säger Wiger.

Önnered tränas av förra Aranässpelaren, Tommy Atterhäll. Han vill ha fortsatt favoritskap för Aranäs trots att de nu har flera matchbollar.

– Jag är nöjd med andra halvlek. Vi var noggranna i försvaret och vågade spela ut. Det här är en överraskning, men fortfarande är vi underdogs, säger Tommy Atterhäll.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar