Aranäs fick jubla flest gånger mot Önnered. Efter en besvärlig inledning vann Kungsbackalaget komfortabelt. Foto: Bobbo Lauhage

Aranäs håller liv i kvalet

Aranäs har fortfarande chansen att spela i elitserien nästa säsong. I första måste-matchen mot Önnered vann Kungsbackalaget med 31–22 (14-12). Mycket tack vare formidabelt målvaktsspel.

– Äntligen stämde det för oss i en hel match, säger keepern, Daniel Bergquist.

Publikrekordet rök all världens väg när Aranäs skapade spänning i matchserien. 1 510 skapade ett ordentligt tryck i Aranäshallen.

Inledningen var tafflig och Aranäs låg som mest under med tre bollar. Men då kom målvakten Daniel Bergquist igång ordentligt. Han var på allra bästa bollmotarhumör och Aranäs kunde komma tillbaka.

I andra halvlek blommade Aranäs ut fullständigt anförda av nämnda ”Berka” samt Max Santos och Martin Mårtensson framåt.

– Jag får väl ta på mig att det inte varit så bra målvaktsspel i de andra matcherna, men nu stämde det bra. När det väl gör det är Aranäs svåra att stoppa, säger ”Berka”.

Har du lärt dig Önnereds spel?

– Tycker väl att jag hade bra koll innan också, men sen kommer man in i perioder då allt flyter på. Det har varit tungt de två första matcherna, men nu får vi bygga på detta. När vi väl spelar vårt spel är vi svåra att möts och då ska vi kunna hantera Önnered borta också.

Aranäs tränare Toni Johansson hyllade också målvaktsspelet och försvaret.

– Vi tog tag i det i andra och fick för en gångs skull lite enkla mål, säger Toni Johansson.

Vad talar för att ni klarar av detta?

– Ju mer nederlagstippade vi är desto bättre verkar vi vara. Nu ska vi fortsätta på det här spåret. Det är fortfarande först till tre segrar som gäller, säger Toni Johansson.

Önnered leder fortfarande matchserien med 2–1 i bäst av fem. Nästa match spelas nästa söndag i Önneredshallen.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar