Aktiv Judo fick framgångar i Tomteland

IDROTTSNYTT

I helgen deltog Kungsbackaklubben Aktiv Judo på NM i Rovaniemi, Finland, med deltagande länder från Finland, Sverige, Danmark, Island, Norge och Färöarna. Sammanlagt tävlade 400 deltagare i

Öppen nordiska U18, U21, herrar/damer och Veteranklasser.

Joel Hedenblad tog hem Guldet i klassen U18-81 kg – klubbens första Nordiska Mästerstare. Med positiv och aktiv judo lyckades Joel vinna 4 matcha på Ippon (10 poäng). Joel deltog även i juniorklassen U21-81 kg, där han gick starkt fram till semifinal men förlorade mot en bättre spelare. Han förlorade även bronsmatchen – vilket räckte till en 5:e plats för dagen. 

Konrad Ljungqvist tog en NM-medalj för tredje året i rad: brons i klassen U21-73 kg (förstaårsjunior). Han såg stark ut under dag 3 och fick med sig vinster mot tufft motstånd och i långa matcher; och gick han fram till en bronsmatch. Där ställdes han mot en tuff finsk spelare, men det blev ändå Konrads bästa match rent tekniskt och taktisk vilket förtjänades med ett säkert brons.

Gretha Östlind tävlar i två kategorier U18 och U21. I U18 blev det förlust i första matchen, men hon kämpade sig starkt fram till en bronsmatch, men förlorade, och blev istället en 5:e plats. I U21 klassen såg Gretha stark ut i första med en vinst i andra matchen blev förlust mot en bättre spelare. I återkvalet blev det en vinst och en förlust – 7:e plats för dagen.

En lyckad resa och tävling i Tomteland (det vill säga: Rovaniemi)

Johan Johansson, tränare i Aktiv judo