Vi i femman skjuts upp på grund av corona

19 januari skulle kvartsfinalerna till populära frågeprogrammet Vi i Femman i Sveriges Radio starta. Men på grund av den stora smittspridningen av corona har man nu valt att skjuta på starten till 13 april.

I år har hela fem klasser i Kungsbacka kvalificerat sig till kvartsfinalerna i årets Vi i femman; Onsala Montessoriskola 5A, Särö Montessoriskola 5 A, Fjärås Bräckaskolan Gul 5A, Fjärås Bräckaskolan Gul 5 B och Fullriggaren Malevik 5A.

Totalt deltog 2 903 klasser i hela Sverige i uttagningarna.

Läs mer: Fem Kungsbackaskolor klara för Vi i femman

19 januari i år var det meningen att Onsala Montessoriskolan 5A skulle möta Särö Montessoriskola 5 A i en första kvartsfinal. Men nu meddelar Sveriges Radio att kvartsfinalerna skjuts upp på grund av att smittspridningen av covid-19 fortfarande är hög.

De andra skolornas kvartsfinaler skulle ha avgjorts 21, 26 och 28 januari.

Kvartsfinaltävlingarna kommer i stället att starta 13 april och de lokala finalerna ska äga rum 4 maj. Det är forfarande oklart när riksfinalen kan avgöras.

I en kommentar på Vi i femmans hemsida på Sveriges Radio uppger tävlingsledningen att det är tråkigt att behöva skjuta på tävlingen, men att de hoppas på förståelse och att de ser fram emot en spännande tävling i april.

Sedan tidigare hade beslut tagits om att tävlingarna skulle genomföras utan publik men nu väljer man att skjuta på tävlingsstarten.

Karina Hansson

karina.hansson@kungsbackaposten.se