Vattenläcka i skola – räddningstjänsten fick vattendammsuga

En vattenledning ska ha gått sönder på Fjärås Bräckaskolan. Räddningstjänsten larmades till platsen för att dammsuga upp vatten.

Larmet om en vattenskada kom vid 17.20 på onsdagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten har en vattenledning gått sönder på Fjärås Bräckaskolan.

– Vi har precis kommit fram så vi försöker stänga av vattnet, säger Gunnar Skaven, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Det är oklart var i byggnaden ledningen läcker med enligt Gunnar Skaven ska det vara ungefär en centimeter vatten på golvet.

Vattnet kunde stängas av, men en timme efter larmet var räddningstjänsten fortfarande på plats för att suga upp vattnet som läckt ut.

– Det kommer ta en stund att ta upp allt vatten, säger Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid 19.45-tiden avslutade räddningstjänsten sin insats.

– Vi var på plats och hjälpte till med vattendammsugning, sedan lämnade vi över till skolan, säger Sara Rosenquist som även hon är larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Louise Jungmalm

Jacob Humlén