Varnar hyresgäster för bedragare

Hyresgäster hos kommunala bostadsbolaget Eksta har fått påhälsning av hantverkare som vill installera tittöga på deras ytterdörrar. Det är inte Eksta som ligger bakom besöken utan troligtvis personer som vill ta sig in i lägenheterna.

Det kommunala bostadsbolaget Eksta har fått flera samtal om att personer velat ta sig in i lägenheter i Kungsbacka kommun och installera ett så kallat tittöga på ytterdörrarna. Efter det har de gått ut med en varning. 

– Det är uppmärksamma hyresgäster som hört av sig till oss och frågat vad det handlar om. De har fått besök av personer som säger att de vill installera tittöga i ytterdörren, säger Christer Kilersjö, vd Eksta till SVT Nyheter Halland.

I sitt meddelande till hyresgästerna skriver Eksta att de alltid skickar ut informationsblad om de ska utföra ett arbete hemma hos någon hyresgäst eller i närheten av bostäder. Dessutom bär personalen kläder med tryck och ska kunna legitimera sig. När det är andra entreprenörer som utför arbete så finns också information om det.

Ingen har hittills blivit drabbad av något brott på grund av bedragarna.

Björn Alm