En spontan minnesplats har uppstått på platsen för helgens tragiska trafikolycka, där en man i 20-årsåldern förolyckades.
En spontan minnesplats har uppstått på platsen för helgens tragiska trafikolycka, där en man i 20-årsåldern förolyckades. Bild: Mats H Ljungqvist

Vännernas farväl på olycksplatsen: ”Du var vår glädjespridare – vila i frid”

Efter helgens bilolycka i Onsala sätter vännerna nu upp ljus och minnesmärken på platsen där bilens passagerare, en man i 20-årsåldern, förolyckades. ”Vila i frid, du var vår glädjespridare”, är ett av alla minnesord som lämnas runt resterna av den nedkörda friggeboden.

ANNONS

På Onsalavägen rullar eftermiddagstrafiken ungefär som vanligt. På platsen för den tragiska bilolyckan har en spontan minnesplats uppstått. Mängder av minnesljus står tända, tillsammans med gåvor som den förolyckade mannens vänner lämnat på platsen. I trädstammen intill sitter en halsduk med hälsningar från fotbollslaget han spelat för och både favoritdrycken och favoritsnusen finns där som sista gåvor till den döda kamraten. Någon har lagt dit kramdjur, som en tröst och hälsning efter den tragiska utgången och runt alltihop finns mängder med blomsterbuketter.

Och på både ljus och i små brev skickar den döda ynglingens kamrater några sista ord till sin vän. ”Du var vår glädjespridare, vila i frid”, skriver en av dem som lämnat en lapp på olycksplatsen. En annan beskriver saknaden och att ”det går inte att med ord beskriva hur det känns att en som betytt så mycket för så många inte längre finns ibland oss”.

ANNONS

Olyckan på Onsalavägen inträffade strax efter 03.00 natten till lördag då en bil av okänd anledning gick av vägen och vidare in i en villaträdgård och över en friggebod. Den förolyckade mannen färdades som passagerare och hans liv gick inte att rädda, trots att ambulans relativt snabbt var på plats. Bilens förare, en man i ungefär samma ålder, vårdas på Sahlgrenska i Göteborg. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt av sjukhusets presstjänst.

Mats H Ljungqvist

mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Läs mer: Husägaren om nattens dödsolycka: ”Det är helt fruktansvärt”

Läs mer: Ung man död efter trafikolycka i Onsala

ANNONS