Vad hände Sven-Olof?

Sven-Olof Joving var ute på promenad i Åsa den 29 januari. Han gick ut på Ringvägen.

– Sen är det slut på minne, säger Sven-Olof.

Nu vill han ha reda på vad som hände honom och – framförallt – tacka de som hjälpte honom.

Klockan var runt 16.30 den 29 januari för drygt två veckor sedan. Kvällen hade börjat skymma, men det var inte mörkt. Sven-Olof Joving, eller Olle som han också kallas, hade gått ut på en av sina långpromenader.

– Jag kom från Norra Kullevägen, gick ut på Ölmanäs Ringväg och mot Kumlakolonin. Men sen är det slut på minne. Jag har ingen aning om vad som hände mig sedan, säger Joving.

Det är en olycksdrabbad väg, vilket Kungsbacka-Posten skrivit om tidigare, men vad som hände Sven-Olof är helt höljt i dunkel.

– Efter vad jag fått höra var det fyra bilar som stannade och hjälpte mig upp på fötter. Det har jag själv inget som helst minne av. De ville tydligen ringa efter ambulans, men det sa jag helt nej till. Jag ville hem, säger Sven-Olof Joving.

Han var både blodig och blåslagen efter fallet. Några tänder där fram hade lossnat. De sitter fortfarande löst och Sven-Olof har svårt att äta. Annars är ansiktet i stort sett återställt.

– Jag har ett jack i näsroten och det är ju lite konstigt. Varför jag fick det där inne, det är ju inte det första man slår i när man faller framåt.

En man hjälpte Sven-Olof hem. Mannen kom tillsammans med sin son och berättade för Sven-Olofs hustru, Birgitta, vad som hade hänt.

– Han sa sitt namn, men det var lite ovanligt och jag kommer inte ihåg det. Jag var dessutom uppskakad eftersom Olle var så nedblodad.

Sven-Olof Joving önskar komma i kontakt med personen som hjälpte honom. Han vill också gärna att den som sett något av olyckan hör av sig.

– Jag vill tacka honom. Gärna alla bilister som stannade. Det är viktigt för mig. Det är också viktigt om jag hade kunnat få reda på vad som hänt, om det är möjligt, säger Sven-Olof Joving.

Läkarna kan inte säga vad som hänt. Röntgen visade inte på något konstigt. Själva vill de inte spekulera i vad som skett.

Vet du mer om olyckan? Eller var du en av bilisterna som stannade eller den som körde Sven-Olof Joving hem? Mejla eller ring oss, så vidarebefordrar vi kontakten.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se