Arkivfoto

Utgav sig för att vara andra – köpte varor

En kvinna står åtalad för att ha använt sig av sex andra personers identiteter för att köpa mobiltelefoner och varor på flera olika orter, däribland Kungsbacka. Kvinnan ska också ha sålt varor på nätet utan att leverera sakerna.

Åtalet mot kvinnan, som är i 25-årsåldern, är stort och omfattar totalt 22 åtalspunkter över brott som skett främst på flera olika orter i Västra Götaland. Kvinnan är dock också misstänkt för ett grovt bedrägeri Kungsbacka. Alla åtalspunkterna har utspelat sig mellan januari och oktober förra året.

Det handlar främst om två olika typer av brott. Det ena är att kvinnan misstänks för att ha utgett sig för att vara, eller haft rätt att använda, totalt sex andra kvinnors identiteter och köpt varor i deras namn vid nio tillfällen. Det har handlat om allt från mobiltelefoner till mediciner och kläder.

I Kungsbacka misstänks kvinnan ha tecknat abonnemang och fått ut två mobiltelefoner genom att visa upp en annan kvinnans körkort och gett sken av att hon haft rätt att teckna avtal och hämta telefoner i hennes namn. Det brottet ska ha skett i januari förra året på en butik i Kungsbacka.

Kvinnan ska också vid sex tillfällen ha lagt upp annonser på nätet med varor till försäljning men sedan inte levererat de varor som kunderna betalat för.

Kvinnan är förutom nio fall av grovt bedrägeri och sex fall av bedrägeri också misstänkt för ringa narkotikabrott vid fyra tillfällen och tre försök till grovt bedrägeri.

Kvinnan har erkänt några av brotten, däribland åtminstone delvis händelsen i Kungsbacka. Kvinnan förnekar dock majoriteten av åtalspunkterna.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar