Skott mot lägenhet i Kungsbacka

En boende i Kungsbacka vaknade av en smäll under natten mot fredagen men somnade om i sin lägenhet. På förmiddagen upptäckte hon att ett skott hade gått igenom altandörren och satt sig i en betongvägg inne i lägenheten.

Det var vid tjugo i elva på fredagsförmiddagen som kvinnan som bor i lägenheten gjorde upptäckten var på hon kontaktade polisen som inlett en förundersökning om mordförsök.

– Skottet har gått genom ett räcke vidare genom altandörren och fastnat i en betongvägg. Hon berättar att hon vaknat under natten men somnat om, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

Efter första patrullen kommit spärrades platsen av i väntan på tekniker som ska undersöka lägenheten. Enligt polisen finns det ingen känd hotbild mot kvinnan och en teknisk undersökning ska nu försöka ge svar på vilket typ vapen som kan ha använts.

– Vi beslutade om att spärra av för att tekniker ska kunna göra en brottsplatsundersökning. Vi kommer också söka med vapenhund för att se om det går att hitta några tomhylsor från där skottet eventuellt avlossats.

Björn Alm