Ungdomar vill ha permanent konstvägg

Redan en vecka in i höstens upplaga av Barbrobetalar har det kommit in flera förslag från ungdomar i Kungsbacka. De vill bland annat att den konstvägg som fanns utanför kulturhuset Fyren i somras ska bli permanent.

Barbrobetalar har funnits i kommunen sedan 2005 för att ungdomar mellan 14 och 20 år ska få ett större inflytande i kommunen. Tidigare år har det bland annat gett en Lan-lokal och en studio för elektronisk musik på Bostället i Frillesås och en skejtpark i Kullavik.

Ett förslag som redan har kommit in för höstperioden är angående den konstvägg som stod utanför kulturhuset Fyren under sommaren. Väggen har plockats ner men nu vill ungdomar att den ska bli permanent och få en egen plats i centrum.

– De vill ha väggen på en plats i centrala Kungbacka, kanske inte exakt där den låg i somras, säger Nedim Kirlic, utvecklare på förvaltningen för Kultur & Fritid.

Gratis busskort för skolungdomar och en inomhushall med konstgräsplan i Kungsbacka är andra förslag som fått flera röster.

– Busskorten är en fråga som har funnits länge brukar finnas med, säger Kirlic.

De förslag som sedan får flest röster går vidare till rådslaget som hålls med politiker i kulturhuset Fyren den 14 november. 

Höstens Barbrobetalar-kampanj sträcker sig mellan 1 till 28 oktober. På sajten barbrobetalar.se kan man lämna förslag och följa omröstningen.

Björn Alm