Unga pojkar skulle rånas

Kompisarna satt och åt på McDonalds när två andra stirrade på dem. Vid Fyren försökte duon stjäla deras jackor. Nu åtalas en 16-åring för försök till rån. Kumpanen är för ung för att åtalas.

Det var i mars i år som kompisarna åt på McDonalds vid Kungsmässan. De konstaterade då att två andra killar, som de känner till, satt och stirrade på dem. Efter måltiden skulle kompistrion gå till godisbutiken på Storgatan för att handla.

Men på vägen stötte de på 16-åringen och hans kompis utanför Fyren. 16-åringen frågade vad deras jackor var värda och sa åt dem att ta av sig jackorna.

– De tillhör mig nu, ska 16-åringen ha sagt.

Han ska även ha försökt kolla efter pengar i pojkarnas fickor. 16-åringen sa även till en av dem att göra armhävningar, vilket han vägrade. Samme person fick även en örfil.

Trion lyckades slita sig loss, två av dem sprang till Ica Kvantum på Kungsmässan där de berättade för personal vad som hänt. Den tredje sprang till stationen.

Polisen lyckades senare gripa 16-åringen.

Medan kompisen, som inte är straffmyndig, berättar hur de planerat att ta jackorna från trion, så nekar 16-åringen helt till brott.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se