Två nya idrottshallar blir tre

I sommar kommer sannolikt Aranäs B-hall att rivas. Det innebär att idrottsföreningar och sedan även elever på gymnasiet står utan lokal under en tid. – Vi kommer i dialog med föreningslivet att fördela om tider för träningar och matcher, säger Robert Andersson, verksamhetschef på Kultur & Fritid.

Engelska skolan med tillhörande arenahall kommer att byggas på Inlagsområdet. Hallen kommer att stå där den nuvarande B-hallen är placerad. Om allt går som det ska kommer B-hallen att rivas under sommaren 2019, som tidigast, och A-hallen under juni månad 2020.

– Vi har en mycket ambitiös tidsplan och det är för att skolidrott och föreningsliv inte ska vara utan hall för länge, säger Emma Kjernald, chef över samhällsbyggnadskontoret i ett pressmeddelande.

Allt beror på när detaljplanen för den nya arenan kommer att antas. Men rivningen innebär att 1 500 skolelever från Aranäsgymnasiet, Beda Hallbergs gymnasium och Hålabäckskolans handbollsklasser kommer att stå utan hall under en tid. Idrottsundervisningen kan under en tid komma att ske på andra platser än i en idrottshall.

– Vi garanterar att samtliga elever får den undervisning de har rätt till, men utbildningen behöver inte alltid ske i en idrottshall. Vi är många som samarbetar kring frågan för elevernas bästa och personalens arbetsmiljö. Den delaktighet och kreativitet jag redan stött på från lärare, rektorer och schemaläggare gör mig trygg, säger Cynthia Runefjärd, förvaltningschef för Gymnasium & Arbetsmarknad.

Arenahallen kommer att bestå i två fullstora idrottshallar på vardera 23×43 meter. När de slås samman kommer publikkapaciteten att vara 2 500 personer. Men det stannar inte där. Tanken är att bygga en tredje idrottshall kloss an skolan. Det innebär att nuvarande två idrottshallar i framtiden blir tre.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se