TV-profilen döms till fängelse för knarkbrott

Han är känd från tv, men när polisen stannade honom med bilen hade han tagit kokain. I mannens hem fanns ännu mer av den varan. Nu dömer Varbergs tingsrätt honom till fyra månaders fängelse.

När polisen stoppade mannen visade han klara tecken på att vara drogpåverkad. Det visade sig mycket riktigt att han hade kokain i kroppen. Mannen, som är runt 30, är känd från tv-sammanhang.

I samband med gripandet genomförde polisen en husrannsakan. I mannens garage fanns ytterligare 9,54 gram kokain. Tv-kändisen hävdar att någon hade glömt knarket i samband med en större fest som han anordnade.

I luftventilen fann dock polisen annan knarkutrustning som redline-påsar och en våg.

Varbergs tingsrätts anser att 30-åringens förklaring till hur han fått i sig narkotikan inte är trovärdig och att han har lämnat en efterhandskonstruktion.

Vidare anser tingsrätten tv-kändisens förklaring om att han ska ha upplåtit sitt garage under flera dagar som märklig. Och om någon skulle ha gömt knark i garaget, så borde de ha dolt det bättre och inte lagts fullt åtkomlig.

”Tingsrätten anser vid en sammanvägd bedömning av samtliga omständigheter i målet att det är helt uteslutet att det skulle slumpa sig på det sätt som XX (personens namn) gjort gällande; att han blev drogad på tisdagen och att det omkring samma tidpunkt av en okänd person skulle ha lämnats samma substans i hans garage”.

Mannen döms till fängelse i fyra månader för narkotikabrott.

Läs även: Tv-kändis gripen med knark – ”Jag vet inte vad jag ska säga”

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se