Trött på allt skräp

Rosengatan har fått en uppryckning – utseendemässigt. Men Victor Qvarnström saknar fler papperskorgar. Han anser att det är skräpigare än tidigare. – Det här hade varit lätt att lösa om någon hade tagit ansvar, säger han.

Victor Qvarnström är uppvuxen i Kungsbacka, en stad som han älskar. Förr hade Rosengatan, med Kungsbackamått mätt, ett dåligt rykte. Men sedan Eksta rustade upp och byggde om lägenheterna i området blev det genast mycket fräschare.

– Hela området har fått ett rejält lyft, det är väsentligt mycket finare. Sedan har det så klart också blivit dyrare att bo här, men den dåliga stämpeln som Rosengatan hade är borta, skulle jag säga, säger Victor Qvarnström.

Han arbetar som personlig assistent åt en brukare som bor på Rosengatan. Qvarnström är besviken över det stora mängd skräp som finns i området. Dels är det ett blåshål, men det finns även andra bovar.

– Det är alldeles för få papperskorgar. På den här långa sträckan finns en och den sitter där nere som du ser, säger Victor Qvarnström, och pekar ner i riktning mot Varbergsvägen.

Han har försökt få mataffären att ta ansvar genom att sätta upp en papperskorg. Och även Eksta, men ingen har hittills sagt ja till en sådan. Det finns en i utgången av mataffären, men den är tom.

– Den syns ju inte. Folk köper glass och annat, sedan slängs pappret iväg eftersom det inte finns någonstans att slänga det. Pizzerian kan man inte lasta eftersom folk tar hem deras kartonger. Det finns även en liten papperskorg vid Bankomaten, men den är ju bara till för kvitton. Trots det trycker folk ner allt möjligt där i eftersom det saknas andra papperskorgar.

Victor Qvarnström ser även problemet för hundägare, som inte har något ställe att slänga latrinpåsar. Dessa blir istället liggandes på gräsmattan i plastpåsar.

– Egentligen ännu värre eftersom det är värre för miljön, säger Victor Qvarnström.

Han pekar på allt papper och annat skräp som ligger på marken och menar att det aldrig ser ut på det sättet i innerstaden.

– Det hade varit ett så lätt problem att lösa, men ingen vill ta ansvar. Det är synd när många företag annars har ett väldigt bra miljötänk.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se