Arkivfoton

Tre tonåringar åtalas för knivrån

Under knivhot rånades fyra killar på bland annat mobiltelefoner och pengar utanför Särö skola. Nu åtalas tre tonårskillar misstänkta för det brottet men också för tre andra rån som skett under samma vecka.

Det var på natten i september som rånet utanför Särö skola inträffade. Tre killar hotade då fyra killar med kniv och slog också två av dem i ansiktet. Tre av killarna tvingades lämna ifrån sig sina mobiltelefoner och gärningspersonerna fick också med sig pengar, armband och en klocka.

De lämnade sedan platsen med buss i riktning mot Marklandsgatan.

Nu åtalas tre killar misstänkta för rånet. Två av dem var vid tillfället 15 år gamla och den tredje 17 år. De tre har i förhör förnekat brott men erkänt delar av händelseförloppet.

De tre åtalade killarna är också åtalade för tre andra rån som skett under samma vecka i Göteborg. Fyra andra killar tvingades vid de tre tillfällena att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner under knivhot. I ett fall stal de också smycken och kläder. Vid två av råntillfällena ska de misstänkta ha slagit offren i ansiktet. En kille blev också slagen med en flaska. De misstänkta förnekar även i de fallen brott.

Däremot erkänner de två killarna som också åtalas för ringa narkotikabrott att de använt cannabis vid ett tillfälle ett par veckor efter rånen.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar