Trampolinpark ska öppna nytt – men var?

Den ska bli större än trampolinparken i Göteborg och erbjuda fler aktiviteter. Frågan är bara var den ska byggas någonstans. Kungsbacka är en av kandidaterna.

Just nu pågår det en fajt mellan kommunerna söder om Göteborg. Det handlar om vilken som ska få bli hem åt en ny trampolinpark. Det är företaget Jumpyard som ska expandera. Nu har de sex parker i Sverige, och tre till ska öppna inom kort, men det räcker inte.

En av parkerna ligger i Göteborg, och nu vill företaget ha en till i en närliggande kommun. Kandidaterna är Kungsbacka och Mölndal.

– Än så länge är det bara en dialog vi för, men det finns ett par attraktiva kommersiella lägen i både Mölndal och Kungsbacka, säger Jumpyards vd Pelle Möller.

Det företaget tittat på hittills är lägen nära de stora handelsknutpunkterna, alltså galleriorna, och också nära E6. Förhoppningen är att ha kunnat ta ett beslut om var parken ska öppna runt årsskiftet, men det kan dröja innan den byggs.

– Det hinner inte bli under 2021, utan det skulle vara realistiskt tidigast 2022.

Enligt Pelle Möller handlar det mycket om detaljplanen i områdena man tittar på, och vad övriga fastighetsägare i närheten har att säga. Det är ett ganska stort bygge som planeras.

Förutom trampoliner på golv och väggar, en hoppgrop, interaktiva hoppspel och annat man kan studsa på ska varje ny park ha något unikt.

– Ska vi få till det vill vi göra en park som är rätt mycket större än den i Göteborg. Och så vill vi ha ett kompletterande aktivitetsutbud så att det inte blir samma, utan något nytt. Så att man får anledning att resa till båda parkerna.

Vad det skulle vara i den nya parken är dock oklart.

– Vi vet inte än, men vi öppnar i Västerås i december och där finns en surfpool. Så det är ett alternativ, säger Pelle Möller.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@kungsbackaposten.se