Den 42-årige mannen körde som en galning och höll flera gånger på att krocka med andra fordon. Arkivfoto

Trafikdåre döms för vådlig färd

Under en mils körning var 42-åringen över på fel sida vägen åtta gånger. Tingsrätten anser att han var uppenbart likgiltig inför andra människors liv eller egendom. Men han slipper fängelse.

42-åringen lider av psykiska problem och har under tid missbrukat, framförallt narkotika. Efter att ha varit nykter i sju år föll han tillbaka i februari. Den 4 maj gav han sig ut på vägarna i Kungsbacka, kraftigt påverkad av narkotika.

En kvinna fick syn på mannen i höjd med Hanhals. Hon larmade polisen och följde efter. Mannen var över på fel sida vägen åtta gånger. Flera fordon, bland annat en buss, fick väja för hans farliga färd. Kvinnan försökte göra andra trafikanter uppmärksamma på vansinnesfärden genom att blinka på dem.

Mannen körde tre varv i rondellen i Fjärås. Rondellerna i Åsa körde han däremot rakt över. Till slut kraschade han bilen mot en refug och polisen kunde gripa honom.

42-åringen döms nu för sex olika brott där de allvarligaste är grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Mannen döms till skyddstillsyn. Tingsrätten konstaterar att han egentligen bör dömas till fängelse, men att han är klart på bättringsvägen och bland annat har hållit sig drogfri under en längre period.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar