Tölö IF P-05 Bäst i Halland

Idrottsnytt

Tölö IF U13 kammar hem seriesegern i ”Div 9 Halland Grupp A Höst” genom fint spel och mycket väl genomförda matcher. Inför lördagens match så hade Tölö endast en oavgjord match i serien och resten segrar.

Tölö IF P-05 har en stor trupp med väldigt många duktiga och intresserade fotbollskillar. Laget tränar tre gånger i veckan och spelar i tre olika serier. En serie som sträcker sig över hela Halland och två serier som spelas mot lokala och nordhalländska lag. I en av de regionala serierna spelar ett mixat lag bestående av tjejer födda 2004 och pojkar födda 2005/2006, ett spännande koncept som vi tror kan utveckla både individ och förening.                   

– Spelarna har visat grym inställning hela vägen och det märks att de tycker det är roligt att spela fotboll säger Mikael Degerlund, tränare för Tölö.  

Sprudlande energi, varierat passningsspel och disciplinerat försvarsspel är det som utmärker Tölö IF U13 från många andra ungdomslag i regionen. 

Inför lördagens match mot IF Centern så hade Tölö redan vunnit Hallandsserien, men avslutar året med stark insats och en ny poäng mot ett mycket hårt kämpande Centern. Trots stort spelövertag så lyckas Tölöpojkarna inte vara lika effektiva som de varit tidigare matcher.  Matchen slutar 1-1 och med en målskillnad på hela 30 gjorda mål och endast 4 insläppta slutar Tölö IF U13 som seriesegrare i Hallands svåraste U13-serie.

Även i en av de regionala serierna är Tölö IF P-05 just nu i serieledning.        

– Det är bara att gratulera killarna och härligt att en tydlig målsättning och stort engagemang ofta lönar sig, säger tränare Mikael!