Tjuvligan gömde sig i skogen – greps för sju inbrott i Kungsbacka

Polisen anade oråd och beordrade bilen att stanna. De tre i bilen var mycket nervösa. I bagaget låg stöldgods för en kvarts miljon. Nu åtalas ligan för bland annat tre stölder i Kungsbacka kommun.

När männen greps hittade polisen en lapp med adresser som de har besökt eller ska besöka.

Det är en mycket noggrann förundersökning åklagaren presenterar. Polisen har gått igenom allt från mobiltelefoner till färjebiljetter.

Tre personer åtalas. De har alla bott i en stuga utanför Falkenberg som de hyrt, en före detta hönsgård. Ägaren till gården berättar i polisförhör att han anat oråd eftersom de åkte i väg vid 23-tiden nästan varje kväll.

Ligan sprängdes den 10 december. Polisen hamnade då bakom deras bil. Patrullen misstänkte att allt inte stod rätt till och satte på blåljus. Bilen stannade dock först efter 500 meter. Männen var mycket nervösa och anledningen till det fanns i bagaget. Där hittades fyra cyklar, kap- och gersågar, nya däck, fälgar och mycket annat. Nyvärdet skattas till 228 000 kronor.

Polisen beslöt om en husrannsakan i männens bostad. Där fanns ytterligare stöldgods samt bland annat en lapp. Det var adresser som de antingen har besökt eller som de ska besöka.

Ligan har härjat i hela Halland. I Kungsbacka kommun har de varit på sju adresser, både i Onsala och i själva Kungsbacka.

Under ett av inbrotten i Onsala filmades männen av en övervakningskamera.

Männen nekar till brott. De åtalas för stöld, grov stöld, egenmäktigt förfarande och häleri.

Tobias Sandblom

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se