Lös tjur på E6 fick avlivas

En tjur sprang lös på E6 och stoppade upp alla trafik under tisdagsförmiddagen. Enligt polisen var det kaos på platsen och bilister körde åt fel håll på motorvägen. Nu har tjuren avlivats.

En djurtransport ska ha fått problem och blivit stående på E6. På något sätt tog en tjur sig ut och sprang lös på motorvägen.

– Det är lite kaos på vägen, säger Anna-Karin Ringdahl, stationsbefäl på polisen i Kungsbacka.

Larmet kom vid 9.40 och enligt polisen har flera samtal kommit in angående tjuren.

– Den stod mitt på E6 när vi fick in det. Vi försöker få bort den från vägen eller få in den i transporten igen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Varför djurtransporten stannat är oklart och polisen kunde heller inte säga hur tjuren har tagit sig ut, men något ska ha hänt med transporten under färden så att tjuren trillat eller hoppat ut. I samband med det fick tjuren enligt polisen en del yttre synliga skador.

Stopp i båda riktningarna

Ekipaget stod på E6, strax före avfarten mot Åsa och Tjolöholm i norrgående riktning. Vägen blockerades av djurtransporten och det var helt stopp i trafiken mellan Frillesås och Fjärås i båda riktningarna under någon timme på förmiddagen.

Inte heller räddningstjänsten visste hur tjuren tog sig ut och arbetet med att fånga in tjuren pågick för fullt. En jägare kallades till platsen för att eventuellt bistå. Om djuret inte kan fångas in kan polismyndigheten ta ett beslut om avlivning.

– Vi har beställt en jägare för att utöka handlingsalternativen, säger Hans Lippens.

Vid 10.40 kom även rapporter om att trafikanter vänder på E6 och kör åt fel håll för att undkomma situationen. På polisens hemsida varnar de trafikanterna.

”En uppmaning från polisen till samtliga trafikanter i området att ta det lugnt och inte göra som enstaka bilister gör just nu att köra emot trafiken vid Åsa Norra. Det är rent livsfarligt och förbjudet.”

Tjuren fick avlivas

Patrullerna som var på plats från räddningstjänst och polis ställde sig så att de bildade en liten box för att stänga in tjuren och försökte sedan få den att gå in i transporten igen.

När det inte gick fick tjuren avlivas på plats.

Djuret, som var på väg till slakt, togs om hand och trafiken släpptes på igen vid 11.30.

Louise Olsson

louise.olsson@kungsbackaposten.se