Camilla Schulz från Tillsammans för Kungsbacka-rörelsen deltar i kvällens manifestation till stöd för ensamkommande unga.

”Tillsammans”-rörelsen vill stoppa utvisningar

Tillsammans för Kungsbacka-rörelsen deltar ikväll i den landsomfattande protesten mot utvisningarna till Afghanistan. Det skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Tillsammans Kungsbacka kommer att hålla sin manifestation på Kungsbacka station, med start klockan 17 i kväll tisdag. Det är en protest mot de avvisningar till Afghanistan som nu planeras av regeringen. I förra veckan presenterade regeringen ett lagförslag för att lösa situationen kring de ensamkommande unga som kommit från Afghanistan och som nu vistas i Sverige. Förslaget har kallats ”ett lotteri” och kritiserats för att ta för lite hänsyn till asylskälen och de besked flyktingarna fått under sin asylprocess.

– Vi kommer fortsätta protestera fram tills att utvisningarna till Afghanistan stoppas helt och den svenska regeringen gör om och gör rätt, säger Camilla Schulz från Tillsammans för Kungsbacka.

Tilsammans-rörelsen genomför idag liknande aktioner runt om i hela Sverige. De hålls på Migrationsverkets anläggningar och på tågstationer i landet.

Mats H Ljungqvist

0300-519 83

mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar