Tankbil och personbil i krock

Flera fordon kolliderade på E6 i höjd med Fjärås på måndagseftermiddagen. Vägen stängdes helt av och det blev långa köer.

Larmet kom 13.26 på måndagseftermiddagen när flera fordon kolliderade på E6. Strax söder om Fjärås har en tankbil och en personbil krockat.

– Det är en Arlabil och en personbil som gått ihop, hur vet jag inte, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Bilarna har färdats i södergående riktning och förarna kunde själva ta sig ur fordonen, men bilen ska ha fått sig en rejäl smäll.

– Personbilen har fått en del plåtskador, säger Lars Jostelius.

Två ambulanser larmades till platsen och en person fördes till sjukhus med nacksmärtor. Hur olyckan uppstod är oklart och i nuläget finns ingen brottsmisstanke.

Vägen stängdes först av helt i södergående riktning och prognosen var att det skulle vara stopp till 15.00 på grund av räddningsarbete.

Strax efter klockan 14 kunde dock en fil öppnas upp, men det var långa köer på vägen.

– De börjar bli färdiga på platsen så de har släppt på lite trafik, säger Lars Jostelius på räddningstjänsten Storgöteborg.

Polisen var vid 14.30 fortfarande kvar på platsen för att dirigera om trafiken. Strax före 15 lämnade de och trafiken släpptes på helt.

Louise Olsson

louise.olsson@kungsbackaposten.se