Tåg började brinna – misstänkt mordbrand

Det började brinna på ett tåg i höjd med Anneberg. Alla passagerare fick evakueras och polisen har inlett en förundersökning sedan de misstänker att någon tänt på ett säte i tåget.

I höjd med Anneberg började det brinna på ett persontåg. Räddningstjänsten larmades dit vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen och kunde snart släcka branden, som ska ha varit i ett säte inne i en tågvagn.

– Branden var av mindre omfattning, någon inredningsdetalj, troligtvis ett säte, säger Jonas Gill, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Tre enheter är fortfarande kvar på platsen för efterkontroll. Enligt polisen kunde alla passagerare ta sig ut ur tåget och ingen person ska ha skadats.

– Alla passagerare är utom fara, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Omfattningen var oklart först, men vid lunch meddelade polisen att en inlett en förundersökning om mordbrand, efter att de misstänker att någon tänt eld på sätet i tåget.

Tåget står kvar på stationen, vilket innebär att det är förseningar och inställda avgångar i trafiken.

Västtrafiks tåg kunde strax före klockan 11 börja köra igen, och då hade fyra av tågen fått ersättas med buss. Ytterligare två avgångar planeras att ställas in på sträckan Anneberg – Göteborg.

För mer information om din resa rekommenderar de att hålla koll i appen, på sj.se eller på västtrafik.se.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@kungsbackaposten.se