Kläderna är nummer ett för Malin Löfgren. Nu breddar hon verksamheten och öppnar snart butik även i Åsa. Foto: Tobias Sandblom

Syster T utvidgar verksamheten

Butiken i Frillesås ska rivas. Därför flyttar nu Malin Löfgren tillbaka verksamheten till Åsa. Orten får därmed åter en klädaffär.

Det började med pärlor för Malin Löfgren. Från hemmet sålde hon på postorder och packade tillsammans med maken Kristian och ytterligare en anställd. I åtta år sålde de på nätet från sitt lager i källaren.

För tre år sedan sålde hon den pärlbutiken till den anställde och startade en klädaffär i Frillesås, Syster T.

–Jag började med en klädaffär parallellt. I samband med det tog vi över blomsteraffären här, som vi tidigare hyrde in oss i, säger Malin Löfgren.

Sedan drygt tre år har de drivit klädaffär och blomsteraffär i Hilcohuset i Frillesås. Men nu kan det snart vara slut med det.

– Konsum köpte fastigheten för några år sedan. De ska riva det här och bygga en ny mataffär här. Tanken är att nuvarande Konsumaffären ska bli en galleria. Vi vet inte riktigt hur det blir för vår del. Oavsett så kommer det uppstå en tid då vi inte har någonstans att vara. Därför har vi satsat på en ny affär i Åsa.

Malin Löfgren sticker inte under stol med att hon vill tillbaka till Åsa. Där arbetade hennes mamma, Lena, i klädaffär fram till att den lades ner för några år sedan. Den nya butiken ska husera i Mackens lokaler på den norra flygeln.

– Tanken är att mamma ska jobba igen så att hon kan snacka med sina gamla kunder. Jag vet att en klädaffär i Åsa är efterlängtad. Lokalerna blir inte så stora i början, 25 kvadratmeter. Men jag vet att det finns möjlighet att växa, säger Malin Löfgren.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar