John Taylor på Tjolöholms slott. Foto: Thomas Carlén/Tjolöholms slott

SVT-profil ny slottsträdgårdsmästare på Tjolöholm

John Taylor är för de flesta känd från trädgårdsprogrammet Trädgårdstider. Men nu är det klart att han är nu slottsträdgårdsmästare på Tjolöholms slott och på torsdag gör han sin första arbetsdag.

Det är i ett pressmeddelande som Tjolöholms slott tillkännager att John Taylor är ny slottsträdgårdsmästare på Tjolöholms slott. Han har i 20 år arbetat med slottsträdgården i Malmö och är initiativtagare till Malmö Graden Show. Men för den stora publiken är han kanske mest känd som trädgårdsmästare i SVT-programmet Trädgårdstider där han är en av profilerna tillsammans med Pernilla Månsson Colt, Tareq Taylor och Malin Persson.

John Taylor gör sin första arbetsdag på torsdag, den 13 juli, och han kommer ingå i teamet som sedan flera år arbetar med ett projekt att återskapa och utveckla Tjolöholms slottsträdgård.

– Vi är glada över att kunna presentera John Taylor som ny slottsträdgårdsmästare på Tjolöholms Slott. John är en oerhört kunnig trädgårdsmästare och under sina år i Malmö har han verkligen visat prov på den sortens kreativitet och drivkraft som behövs för att utveckla en kvalitativ besöksträdgård, säger Maria Sidé, vd för Stiftelsen Tjolöholm i ett pressmeddelande.

Tjolöholms slottsanläggningen ritades av arkitekten Lars Israel Wahlman med ambitionen att återskapa ett engelskt lantgods. Anläggningen anses vara Sveriges mest brittiska trädgård, som är starkt präglad av Arts and Craftsrörelsen vid 1800-tals slut.

– Tjolöholm har en stark ambition att skapa vackra trädgårdsrum enligt Arts and Crafts-rörelsens traditioner. Något som jag har anammat under hela min tid som trädgårdsmästare, säger John Taylor i pressutskicket.

Emma Hellström

redaktion@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar