Svartsjuk pojke sexhämnades

Den unga pojken blev avundsjuk. Då skapade han ett fejk-konto på en dejtingsajt i flickans namn. Och skickade snuskiga videos till henne. Men flickans kompisar gjorde ett detektivarbete och avslöjade 16-åringen. Nu åtalas han.

Händelsen har inträffat på en ort i Kungsbacka kommun. 16-åringen har känt flickan länge, de gick i samma klass och gick även på andra sammankomster.

Pojken var kär i flickan och de umgicks mycket utan att vara tillsammans. När flickan blev tillsammans med en bekant till pojken blev han avundsjuk.

Han började då att förfölja henne på sociala medier.

Bland annat på Snapchat. Där bad han henne att lägga till honom. Ibland så ofta som två, tre gånger i månaden. Han skickade även filmer till flickan där han onanerade.

När 16-åringen till slut skapade en profil på en dejtingsajt i flickan namn fick hon nog. Hon polisanmälde, men tog även några kompisar till hjälp för att försöka spåra personen. Hon kunde konstatera att det troligen var en person från samma ort. Flickan kände nämligen igen en mening som pojken hade yttrat för henne.

Dessutom lyckades hennes killkompisar känna igen golvet på toaletten där 16-åringen spelat in filmerna.

Det visade sig att pojken även skickat onani-videos till en annan flicka. De hade en kompisrelation och 16-åringen säger att han kunde prata med henne om hur han mådde.

Pojken åtalas nu för olovlig identitetsanvändning för att ha skapat fejkkontot i flickans namn. Han åtalas även för två fall av sexuellt ofredande och för grovt förtal efter att på fejkprofilen ha spridit bilder på kvinnan när hon är lättklädd.

16-åringen erkänner allt han lastas för. Han säger i polisförhör att han mått och mår mycket dålig psykiskt. Han säger också att han förstår att andra mått dåligt av det han gjort.

Den mest drabbade flickan säger i förhör att hon mycket dåligt efter händelsen och att hon inte vågat gå ut sena kvällar.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se