Kraftjätten Eon uppmanar drabbade att kolla känslig elektronik efter strömavbrottet i centrala Kungsbacka i morse. Arkivfoto.

Strömavbrott kan ha skadat elektronik

Strömavbrottet strax före 09.00 i morse berodde på ett fel i en el-station i kvarteret Valand. Men avbrottet kan också ha skadat känslig elektronik, varnar eljätten Eon som äger den drabbade elstationen.

Strömavbrottet slog ut strömmen klockan 08.44 och varade i knappt tio minuter. Enligt Eon berodde det på att något var fel i den ström som levererades in till stationen vid nybygget i kvarteret Valand. Exakt vad är nu föremål för felsökning.

– Ingen kan i nuläget svara på vad som var fel och vi analyserar just nu detta, säger Johans Aspegren, talesman för Eon.

Däremot har bolaget indikationer på att strömavbrottet kan ha skadat känslig elektronik. Bolaget uppmanar därför alla som drabbades av avbrottet att vara uppmärksamma på eventuella skador på elektronisk utrustning.

– Om de upptäcker att det har hänt något så uppmanar vi dessa kunder att kontakta sina försäkringsbolag, så att de i sin tur kan kontakta oss, säger Johan Aspegren.

Enligt Eon så kan strömavbrottet i morse ha drabbat halva centrala Kungsbacka.

Mats H Ljungqvist

0300-519 83

mats.h.ljungqvist@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar