Beväpnad man gripen av polis

En beväpnad man greps vid halv ett-tiden i lördags efter ett stort polispådrag i närheten av Tjolöholm.

Varbergsvägen var under flera timmar avspärrad i båda riktningar i jakt efter mannen, som tidigare under morgonen observerats med ett vapenliknande föremål i hand, vid vägkanten.

Det var strax efter klockan 10 på lördagsförmiddagen som polisen fick ett samtal om att en äldre beväpnad man ska ha traskat längs med vägen.

Polisen var till en början försiktig med sina uttalanden, eftersom man inte visste så mycket mer än vad personen som ringt in berättat.

– Enligt vittnesuppgifterna ska han ha sett mannen komma gåendes på vägen med något slags vapenliknande föremål i hand. Vi vet i nuläget inte om det är så, men har tagit det säkra före det osäkra och skickat flera patruller, som också har spärrat av vägen så att de kan leta efter mannen i lugn och ro, sa Peter Adlersson, polisens presstalesman i region väst, till Kungsbacka-Posten strax före halv tolv på lördagsförmiddagen.

Ungefär en timme senare kunde sedan mannen gripas i sin bostad i närheten av avspärrningarna.

– Det handlar om en man i 70-årsåldern, som dock vare sig hotat eller skjutit mot någon, utan mer verkar lida av psykisk ohälsa och därför omhändertagits, berättar Peter Adlersson.

Efter att ha undersökt det påstådda vapnet visade det sig också att vara ett så kallat soft airgun, ett pistolliknande föremål som med hjälp av en fjäder eller gas skjuter små plastkulor. 

– Det är dock fortfarande oklart varför han befann sig ute på vägen med detta. Men ingen har som sagt var vare sig hotats eller kommit till skada vid händelsen.

Camilla Moestedt