Stormen Johanne knäckte träd i Stadshusparken

Kommunens parkarbetare fick under förmiddagen rycka ut för att röja sedan grenar från flera träd knäckts av de kraftiga vindbyarna, i bland annat Stadshusparken.

– Vi har haft fullt upp, det är väl en tre-fyra träd hittills som knäckts bara nu under morgonen. Förutom det i Stadshusparken, även två vid Furulidsskolan, ett i Lerkil och ett vid Södra Åleden där vi också fått rycka ut och röja, berättar Alexander Anderssson, arbetsledare på kommunens trafik- och parkavdelning för Kungsbacka-Posten strax före klockan 13 då stormen Johanne enligt prognosen nått sin kulmen på Västkusten.

I Stadshusparken kunde det gått riktigt illa där den tjocka grenen från almen föll över en parkerad bil och orsakade lättare plåtskador.

– Tack och lov skadades ingen människa, men jag skulle rekommendera folk att kanske inte bege sig ut i skog och mark om det nu börjar blåsa mer under dagen, säger Alexander Andersson.

Enligt SMHI:s väderprognos kommer det att fortsatt blåsa kraftigt, men risk för stormbyar i kustbandet, under eftermiddagen. Från sena eftermiddagen och kvällen spås sedan vinden avta, med någon regnskur och i natt mest klart och cirka 15 grader.

Camilla Moestedt