Stort pådrag vid industribrand

Det började brinna i en industribyggnad på tisdagsmorgonen. Räddningstjänsten var på plats med 14 enheter och prognosen är att bli kvar hela dagen.

Det började brinna i en industribyggnad i Kungsbacka på tisdagsmorgonen, i Hede industriområde. Räddningstjänsten var på plats med 14 enheter varav tolv är släckningsfordon.

– Byggnaden brinner, omfattningen vet jag inte. Vi har påbörjat släckningsarbete, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Larmet kom vid 06.20 och det är oklart om det finns något i lokalen som kan försvåra släckningsarbetet. Branden har orsakat en kraftig rökutveckling som syns över stora delar av Kungsbacka.

– Det är mycket rök och jag vet inte hur vindriktningen ligger, men den syns på långt håll, säger Bosse Florell.

Ambulans larmades också till platsen, men det finns inga uppgifter om att någon skulle ha skadats. Polisen spärrade av infarterna till Tryckarevägen/Faktorvägen, där industribyggnaden ligger. I övrigt ska trafiken förbi branden inte ha påverkats.

– Räddningstjänsten vill ha hjälp med avspärrning. De säger att explosionsrisken är minimal och branden ska vara under kontroll, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Vid halv nio på förmiddagen var mycket av branden släkt, men räddningstjänsten var kvar och jobbade med så kallade konstruktionsbränder.

– Att det brinner inne i konstruktionen, säger Christer Dyrfält larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

I nuläget ser det ut som att räddningstjänsten blir kvar på platsen hela dagen, med full styrka.

– Vi har prognos att vara där hela dagen till att börja med. Vi är kvar med alla enheter, säger Christer Dyrfält.

Louise Olsson

louise.olsson@kungsbackaposten.se