Arkivfoton

Stökig ungdomshelg – flera larm om smällare

Polisen fick åka på tre olika larm om stökiga ungdomar i helgen. Dels ska det handlat om kastade smällare, men också om ungdomar som drog i nödbromsen på en buss.

Det började på lördagen med ett larm från Fjärskogen i Onsala strax för 22-tiden då ungdomar kastade in så kallade bangers på en tomt. Ungdomarna hann försvinna från platsen innan polisen kom fram. Men det skulle bli fler larm där ungdomar var inblandade under helgen.

För på natten mot söndagen vid halv två var det en bussförare på en linje mot Kullavik som larmade efter att ha fått problem vid Särö kyrka.

– Det är fyra ungdomar som stökar på bussen och föraren kontaktar polis. De drar bland annat i nödöppnaren så att dörrarna öppnas och så försvinner de iväg, säger Staffan Lingstedt, stationsbefäl på Kungsbackapolisen.

Det är heller inte första gången som det skett incidenter vad det gäller busstrafiken i området. Bland annat attackerades bussar med ägg förra året.

Läs mer: Kräver väktare efter ny äggattack

Läs mer: ”Vi har märkt av en hotfullare stämning”

Även på söndagen, vid 19-tiden, fick polisen ett larm där ungdomar var inblandade, den här gången vid Varlaskolan.

– Vi fick flera samtal om en kraftig explosion och rökutveckling. Det var ungdomar som kastat smällare, säger Lingstedt.

Räddningstjänsten var också på plats men det ska inte ha brunnit på platsen. Även den gången var ungdomarna borta när polis kom till platsen. Enligt Staffan Lingstedt är det svårt för polisen att komma åt den här typen av händelser och han uppmanar föräldrar att ta sitt ansvar.

– Har man ungar i den åldern så är det viktiga att de är ute och tittar, att de är synliga för ungdomarna. Det är också därför som vi skickar ut volontärer. Det är för lite folk som är i rörelse och vi på polisen har inte resurser att vara på plats hela tiden, säger Staffan Lingstedt.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungsbackapolisen.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar