Sofia Källgren, Chris Kläfford, Timo Räisänen och David Carbe kommer alla till Sånger vid havet i sommar.

Stjärntätt på Tjolöholm i sommar

Sju frågor till Martin Johansson, konsertarrangör och producent från Onsala, som även i år arrangerar ”Sånger vid havet” på Tjolöholm den 27 juli.

Vilka kommer?

– Lennie Norman kommer att vara konferencier. Sedan blir det Timo Räisänen, Sofia Källgren, David Carbe och årets Idolvinnare, Chris Kläfford. Honom var det svårt att få loss, han är mycket bokad, men det lyckades. Det kommer att bli en del duetter och jag tror det blir en mycket bra samling musiker.

Kan detta bli årligen återkommande?

– Ja, det hoppas vi. Förra året var det första och det blev en publiksuccé. Vi spelade på tre orter och det var slutsålt på alla ställen i stort sett. Även den gången var vi på Magasinet på Tjolöholm och spelade för runt 600 personer.

Det är ett bra ställe att spela på?

– Ja, det är en magiskt bra lokal, som en stor träkyrka – oerhört coolt.

Även musikerna förra året var nöjda med spelplatsen?

– De var helt tagna och tyckte det var fantastiskt. Det är en fördel för oss arrangörer att det är tak över scenen. Samtidigt är det så öppet att det känns som att spela utomhus.

Kommer ni att göra något annorlunda i år?

– Lite annorlunda blir det. Lennie blir som sagt konferencier. Han är ju musiker från början, men det blir mycket humor. Jag tror att det behövs eftersom det annars kan bli lite för allvarsamt.

Vad har du på gång annars?

– Just nu jobbar vi på att få Melissa Horn till Tjolöholm i sommar. Hon drar väldigt mycket folk, men ingenting är klart än. Det vore verkligen skoj om vi lyckades med det.

Hinner du få någon sommarsemester själv?

– Lite semester hinner man väl med. Men det kommer att innebära en hel del förberedelser och jobb inför konserterna.

Tobias Sandblom

Relaterade artiklar
Fler artiklar