Gården Skällträ strax utanför Åsa fick sin stund i rampljuset när Henrik Berggren spelade in en musikvideo där. Foto: Tobias Sandblom

Stjärnan valde Åsa för sin musikvideo

En del spelades in på Liseberg. Men en annan del i Åsa. När låten ”You wore the crown – I played the clown” valde artisten Henrik Berggren det karga landskapet strax norr om samhället som inspelningsplats.

Efter några års slumrande tillvaro är Henrik Berggren nu igång igen. Sångaren i Broder Daniel har gjort en comeback-turné och har nyligen släppt en ny video till sin nya låt, som handlar om att han ser sig som en clown.

Marcus Wetterberg är mannen bakom musikvideon.

– Jag är själv från Hovås och var ute och letade efter en plats. Faktum är att jag känner till platserna en aning eftersom jag kite-surfar i Torkelstorp i Hanhals och på andra ställen i närheten, säger Wetterberg.

Först hade de bestämt sig för en åker eftersom de ville ha ett platt landskap, men det blev inte helt rätt. Markägaren tipsade då teamet om Skällträ, strax norr om Åsa. Den skarpögde kan se det ganska lätt.

– En perfekt plats eftersom vi ville ha det så öde som det gick. Henrik var också väldigt nöjd med platsen. Det var bättre än åkern eftersom det finns viss vegetation där, säger Marcus Wetterberg.

Inspelningen av musikvideon tog två dagar, den första på Liseberg och den andra i Åsa.

Här kan ni se Henrik Berggrens video.

Tobias Sandblom

0300-68 18 61

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar