Stal bil med passagerare kvar i – greps av polis

En förbipasserande bilist stannade för att hjälpa till vid en olycka. En kvinna stal då bilen där en passagerare satt kvar. Polisen kunde gripa kvinnan efter ett efterföljande.

Det var strax före 23-tiden på torsdagen som polisen fick ett larm om en trafikolycka på Älvsåkervägen i Kungsbacka. En bil hade kört av vägen och en kvinna skulle enligt uppgifter stå bredvid bilen.

Under tiden polis var på väg till platsen stannade en förbipasserande för att hjälpa till, men när föraren lämnade bilen så stal kvinnan bilen där en passagerare satt kvar. Strax efter det kom polisen fram till platsen och körde ikapp den stulna bilen som stannade. Kvinnan försökte då backa på polisen, innan hon kunde gripas.

Ingen person skadades i samband med händelsen, men kvinnan ska enligt polisen ha varit uppenbart påverkad och polisen hittade också misstänkt narkotika.

– Det här visar att man som polis aldrig vet vad man kommer möta. Det här kom in som en olycka efter att en förbipasserande sett en bil i diket och en kvinna bredvid och så blir det något helt annat, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Samtidigt säger han att det är väldigt ovanligt att någon stjäl en bil när någon sitter kvar i den.

– Det är ganska unikt. Den här gången slutade efter omständigheterna väl, men vi vet inte hur det hade slutat om polisen inte var så nära när det hände.

Kvinnan är nu misstänkt bland annat för att ha stulit bilen, försök till grov misshandel, drograttfylleri, för att inte stannat för polisen, trafikbrott och narkotikabrott.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungsbackaposten.se